Menu
Your Cart
Registruj se i dobijaš vaučer od 10% popusta na prvu kupovinu. 

Solgar A vitamin 5000IU

Solgar A vitamin 5000IU
Solgar A vitamin 5000IU

Zdravlje očiju i dobar vid, glatka i elasticna koža te pravilna funkcija respiratornog i imunog sistema uveliko zavise od vitamina A. Vitamin A pospješuje aktivnost štapića i ćunjica odgovornih za dnevni i noćni vid, te za adaptaciju oka prilikom naglih promjena intenziteta svjietla, dok je nedostatak vitamina A povezan sa pojačanim stvaranjem keratina zbog čega dolazi do stvrdnuća korne i zamućenja vidnog polja. Isti mehanizam odgovoran je za nastanak hiperkeratinizacije kože zbog čega ona postaje manje mekana i glatka. Nasuprot tome, studije pokazuju povoljan učinak vitamina A kod psorijaze ili akni. U respiratornom sistemu vitamin A je odgovoran za cjelovitost epitelnog tkiva i sekreciju. Imunološki ucinak očitava se u djelovanju na zaštitu i obnavljanje epitelnog tkiva, zbog čega se smanjuje mogućnost razvoja infekcija. Vitamin A je, takođe, odgovoran za pravilan rad i razvoj timusa - glavne žlijezde imunološkog sistema. Uz prisutnost dovoljnih količina vitamina A procesi glikolize i produkcije piruvata imaju prednost u stvaranju energije (ATP-a), dok se kod izraženih deficita organizam okreće oksidaciji masti. Iz masnih izvora stvaranje energije je manje za 30%, što dodatno upućuje na važnu ulogu vitamina A u metabolickim procesima u organizmu.
Sastav u dnevnoj dozi (1 tableta): Vitamin A 1502 mcg, Vitamin C 10 mg
Nacin primjene: Uzima se 1 tableta na dan uz obrok ili po preporuci ljekara.
Napomene: Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.  Čuvati van domašaja male djece.
Upozorenje:  Ovaj proizvod sadrži vitamin A. Ne uzimajte ga ako ste trudni ili planirate trudnocu, osim na preporuku ljekara. Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove, prije upotrebe ovog proizvoda moraju se posavjetovati s ljekarom.

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro
21.30€
Bez PDV-a: 17.60€
  • Stock:
  • Model: Solgar A vitamin 5000IU
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.

Newsletter

* Email:

* List: