Menu
Your Cart
Registruj se i dobijaš vaučer od 10% popusta na prvu kupovinu. 

Glutathione 250mg 60caps

Glutathione 250mg 60caps
2-3 Days
Glutathione 250mg 60caps

L-glutation je neesencijalna aminokiselina, veoma važna za ljudsko zdravlje. To je jak hidrosolubilni antioksidantski enzim koji se većoim delom proizvodi u jetri. Glutation ima učešće u velikom broju telesnih funkcija. Jedna od njih je obnavljanje dezoksiribonukleinske kiseline (DNK), izgradnja proteina, prostaglandina i transport aminokiselina. Glutation učestvuje u metabolizmu karcinogena i toksina, unapređuje imunološku funkciju i asistira u sprečavanju antioksidativnog oštećenja i degeneracije ćelija i aktivira enzime za rad. Značajan je i kao antioksidant, ali i za održavanje funkcije ostalih antioksidanata u organizmu. U kombinaciji sa katalazom I superoksid-dismutazom (SOD) predstavlja glavno oružje organizma protiv raznih napadača-bakterija, virusa, zagađenja, stresa I dr.

Delovanje:
Glutation je tripeptid. Sastoji se od tri aminokiseline-cisteina, glutaminske kiseline i glicina. Nivo glutationa u organizmu prirodno opada u proesu starenja, pod uticajem bolesti I stresa, uključujućI fizički napor I bavljenje sportom. Nedostatak glutationa može se manifestovati I pojavom makularne degeneracije, dijabetesa, plućnih ili gastrointestinalnih bolesti. Zato ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može da dovede do ozbiljnih poremećaja I povišeog rizika od javljanja bolesti I ubrzanog starenja usled oslabljenog imunog sistema. Sportisti, koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterone u cilju izgradnje mišićne mase, izdržljivosti I energije treba da uzimaju glutation, jer je on taj koji kontroliše I održava ravnotežu hormona u organizmu. Učestvuje I u deponovanju I transportovanju aminokiselina kroz organizam, tj. U izgradnji protein, pa bez njega nije moguće održati mišićnu masu. 

Neke od mnogobrojnih koristi glutationa su:

  • zaštita organizma od slobodnih radikala
  • jačanje imunog sistema
  • održavanje hormonske ravnoteže
  • pomaže kod hroničnih upala koje mogu dovesti do artritisa, srčanih oboljenja I raka
  • smanjuje rizik od pojave raznih tumora I bolesti jetre
  • detoksikacija organizma
  • štiti ćelije oštećene štetnim sastojcima duvanskog dima

Da bi se održao optimalni nivo glutationa u organizmu potrebno je prisustvo vitamina B-6 I alfa-lipoinske kiseline. Selen I vitamin C I E takođe mogu da utiču na količinu glutationa. Naročito je važno održavati visoke koncentracije glutationa u organizmu posle 40. godine žiota, jer tada naglo počinju da se smanjuju njegove reserve, što može negativno da se odrazi na zdravlje.

Sastav:

Veličina porcije 1 kapsula

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro
27.27€
Bez PDV-a: 27.27€
  • Stock: 2-3 Days
  • Model: Glutathione 250mg 60caps
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.