Menu
Your Cart
Registruj se i dobijaš vaučer od 10% popusta na prvu kupovinu. 

Probotanic ulje crnog kumina 125 ml

Probotanic ulje crnog kumina 125 ml
Hot
Probotanic ulje crnog kumina 125 ml

Ova čudesna biljka za koju je čak i Muhamed rekao da leči sve osim smrti danas ima svoju punu primenu. Koristi se od davnih vremena u medicinske svrhe i kao dodatak ishrani.

Ulje Crnog Kumina

  • Sastav : organsko ulje, dobijeno hladnim ceđenjem semena crnog kumina
  • Neto : 250ml,125ml
  • Latinski naziv : Nigella sativa
  • Zemlja porekla semena : Egipat
  • Organskog porekla, prema standardima Srbije, EU, SAD i Kanade
  • Proizvedeno prema principima ISO 9001:2008, HACCP i HALAL

 

Jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine koja u zadnje vreme dobija epitet “moderne panacee” je crni kumin (Nigella sativa). Cvetna biljka iz porodice Ranunculaceae, poreklom je iz jugozapadne Azije. Seme crnog kumina pronađeno je u grobnici čuvenog faraona Tutankamona a njegovo ulje koristilo se za različite zdravstvene probleme još u drevnim civilizacijama, kako za regulisanje imunološkog sistema, tako i protiv astme, kod probavnih problema, prehlada, glavobolje, zubobolje, za ublažavanje disajnih tegoba i protiv različitih vrsta infekcija.

Naučna istraživanja, započeta pre oko pola veka, dovela su do otkrića preko stotinu hemijskih komponenti ali i neverovatnih lekovitih osobina semena i ulja crnog kumina. Ulje crnog kumina bogato je nezasićenim i esencijalnim masnim kiselinama. Najviše sadrži linolnu i oleinsku, a zatim palmitoleinsku i linoleinsku kiselinu. Od aktivnih komponenti u ulju crnog kumina dominiraju terpeni i terpenoidi. Najdelotvorniji su nigelon, koji opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta, i timokinon koji ima antiinflamatorno dejstvo, deluje analgetski i smanjuje nivo oksidativnog stresa u organizmu koji nastaje pod uticajem slobodnih radikala. Sadrži i kompleks vitamina B, vitamin A, C, E, kalijum, natrijum, kalcijum, cink, selen, gvožđe, folnu kiselinu, esencijalne aminokiseline.

 

Savezna uprava za kontrolu lekova i hrane SAD-a je 1996. godine odobrila upotrebu ulja crnog kumina za jačanje imunološkog sistema organizma .

Obzirom da ulje dolazi sa Istoka, 2003.godine doktori u Saudijskoj Arabiji pokušali su da definišu farmakološka i toksikološka svojstva ulja crnog kumina. Naučnici su uspeli da dokažu da ulje crnog kumina može pomoći kod povišenog krvnog pritiska, holesterola, šećera i za bolju cirkulaciju.

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro
13.00€
Bez PDV-a: 10.74€
  • Stock: In Stock
  • Model: Probotanic ulje crnog kumina 125 ml
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.