Menu
Your Cart
Registruj se i dobijaš vaučer od 10% popusta na prvu kupovinu. 

Herbifit Pharmagyn vag 10kom

Herbifit Pharmagyn vag 10kom
Hot
Herbifit Pharmagyn vag 10kom

Pharmagyn vagitorije je proizvod koji pripada grupi kozmetike s posebnom namjenom i namijenjen je za zaštitu od HVP, gljivičnih i bakterijskih infekcija. Ovaj proizvod sadrži različita kemotipizirana eterična ulja koja pokazuju antimikrobni učinak. Zbog specifičnog sastava Pharmagyn vagitorije se koriste kod upalnih procesa uzrokovanih bakterijskim, virusnim i gljivičnim infekcijama. Ovaj proizvod je namijenjen prvenstveno za tretman infekcija izazvanih HPV i vaginalne kandidijaze.

Ulje ravensare (Cinnamomum camphora (L.) J Presl., Lauraceae)
Ulje ravensare je jedno od najmoćnijih antivirusnih eteričnih ulja. Sadrži 1,8-cineol i monoterpenski alkohol α-terpineol. U malim količinama sadrži jedinjenja kao što su seskviterpeni β-kariofilen i esteri terfenil acetata. Ravensara se koristi kao pomoć u liječenju gripe, virusnog hepatitisa, herpes infekcija i infektivne mononukleoze. Ovo je jedno od najsigurnijih ulja za kožu.

Ulje niaulija (Melaleuca quinquenervia (Cav.) S.T. Blake, Myrtace)
Kao i mnoge druge biljke iz ovog reda, niaouli se koristi stoljećima kao pomoćno terapija za različite infekcije. Lišće ove biljke sadrže najveću koncentraciju esencijalnih ulja. Postoje tri glavna kemotipa: kemotip 1,8-cineol/viridiflorol, kemotip trans-nerolidol i kemotip linalol. Najvažniji chemotyp je 1,8-cineol/viridiflorol koji je glavni sastojak niaouli ulja koje ulazi u sastav Pharmagyn vagitorija. Zbog sadržaja monoterpena ovo eterično ulje djeluje protiv bakterija i gljivica. Ima jak antivirusni efekat. Također utječe na virus HIV-a. Zbog toga se indicira za razne zarazne bolesti, kao što su upala srednjeg uha, herpes virus infekcije, humani papiloma virus i zarazne bolesti srca.

Ulje čajevca (Melaleuca alternifolia (Maiden & Betche) Cheel, Myrtaceae)
Ulje čajevca ima antimikrobno djelovanje. Indicira se  za respiratorne infekcije, zarazne enteritise i kolitise, urogenitalne infekcije, gljivične infekcije kože i prevencija oštećenja kože izazvane terapijom zračenjem.

Tamanu
Ova biljka sadrži ulje koje uglavnom sadrži oleinske kiseline (35%) i linolne kiseline (45%). Ovo ulje je korisno za sve upale kože. Ima antivirusno dejstvo i koristi se kao pomoćna terapija  kod infekcija izazvanih HPV i vaginalne kandidijaze.

Cimet (Cinnamomum verum J. Presl (C. zeylanicum Ness) Lauraceae)
Cimet sadrži eterično ulje koje se dobija destilacijom. Sadrži 85% fenolnih komponenti (eugenol) 7% od aromatskih alkohola cimeta, β-kariofilen, benzil benzoat i male količine drugih tvari. Ovo eterično ulje se koristi u tretmanu infekcija izazvanih HVP i vaginalni kandidijaza pomažući stvaranje imunoglobulina A koji štiti sluznicu.

Sastav
Jedna vagitorija sadrži: 1,6% KTEU* Ravensara (Cinnamonum camphora (L.) J Presl.), 1,6% KTEU Melaleuca Alternifolia, 1,6% KTEU Niauli ct. Cineol, 0,6 % KTEU Eucalyptus Polibractea ct. kripton, 0,3% KTEU Cinnamoni folium, 12,8% Calophyllum Inophyllum Oil i pomoćne komponente: Hydrogenated Coco-Glycerides, Tocopheryl Acetate
*KTEU=kemotipizirano eterično ulje

Doziranje i način primjene
PHARMAGYN vagitorije se apliciraju vaginalno, jednom dnevno i to uveče prije spavanja. Primjena započinje nakon menstruacije i traje 20 dana. Preporučuje se da se nakon svake menstruacije ponovi, i tako tokom ukupno tri mjeseca.

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro
7.95€
Bez PDV-a: 6.57€
  • Stock: In Stock
  • Model: Herbifit Pharmagyn vag 10kom
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.

Newsletter

* Email:

* List: